Szabályzat

Részvételi szabályzat:

A túrákon történő regisztrációval minden résztvevő elfogadja a részvételi szabályzatot.

- 14 éves kor alatt írásos szülői beleegyezés vagy kíséret szükséges a túrán való részvételhez!

- Lehetőleg mindenki a fizikai erőnlétének megfelelő távot és túrát válasszon.

- Tudomásul veszi, hogy köteles a túrákon a közlekedési szabályokat (KRESZ-t) betartani. Különös tekintettel az alábbiakra:
                  - Jobbra-tartási kötelezettség
                  - Elsőbbségadási kötelezettség

- A kötelező KRESZ tartozékokat kérjük, vedd komolyan, hiszen rendőri ellenőrzésre bármikor számíthatnak a bringások.

- A túrák útvonal biztosítás nélkül és a közúti forgalom fenntartása nélkül zajlanak. A résztvevők kötelesek a szervezők, irányítók illetve a képviseletükben eljáró személyek utasításait betartani!

- A túrán a kerékpáros fejvédő használata ajánlott!

- A résztvevők a kijelölt útvonalon kötelesek haladni.

- A túrához azok a kerékpárosok tartoznak, akik előzetesen regisztráltak, akik nem regisztráltak attól a szervezők megtagadhatják a frissítő pontokon és a túra alatt történő ellátást, műszaki segítségnyújtást.

- A túrákon minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. Az eseménnyel összefüggő bármilyen egészségügyi károsodásért illetve balesetért, anyagi kárért, a szervezők felelősséget nem vállalnak, kártérítésre nem kötelezhetők.

- A résztvevők különösen ügyelnek az természet rendjére és tisztaságára. Szemét eldobására kizárólag érkezésnél a kijelölt tárolókban van lehetőség!

- A túrákon történő szemetelés a túrából való kizárást vonja magával!

- A szervezők fenntartják a jogot, hogy a biztonsági szempontból nem megfelelő állapotú kerékpárost (alkoholos, kábítószeres befolyásoltság alatt áll stb.) és biztonságos közlekedésre alkalmatlan kerékpárral érkezőket mindenféle indoklás nélkül kizárják a túráról!

- A túrák vezetett túrák, a résztvevőket megkérjük, hogy a saját tempójuknak megfelelő túrát válasszanak. Ha saját felelősségükre bármikor eltávolodnak a csoporttól, az útbiztosítást, a szervizt és az egészségügyi ellátást nem tudjuk biztosítani.  Érdemes tudni, hogy az útvonalak több ponton is keresztezik a közutat, ahol az átkelést csak a vezetett csoport számára tudjuk segíteni.

- Minden túrán egy záró ember fog haladni, aki az állandó 15 km/h-ás átlagot fogja tartani (természetesen a pihenőkben ő is pihen ;-)). Akit ő utolér (technikai problémát kivéve), azt tisztelettel meg fogjuk kérni, rövidítsen a következő adandó alkalomnál , illetve (egyedi megbeszélés alapján) egyedül folytassa a túrát.

Amit érdemes megszívlelni:

- Lehetőleg mindenki használjon egyéni védőeszközöket (bukósisak, napszemüveg, lámpa, esőkabát, kesztyű, napozás elleni krém...).

- Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a szerviz igénybevétele esetén a felhasznált anyagok (pl. belső) nem ingyenesek, azok értékét meg kell téríteni a szervizesnek!

Minden résztvevő a rajthoz állással hozzájárul, hogy a túráról készült film-, és képanyagokban valamint azok későbbi reklámcélú felhasználásban szerepelhet, és ezért ellenszolgáltatást nem kér.